Historien

Historien

Virum-Sorgenfri Håndboldklub (VSH) blev stiftet 1. oktober 1941 under navnet Virum Gymnastikforening. På grund af håndboldens dominans blev foreningen omdøbt til Virum Håndboldklub - i 1953 ændret til Virum-Sorgenfri Håndboldklub.

Fra starten blev ungdommen højt prioriteret i klubben, der dengang måtte henlægge træningen til områdets udendørs boldbaner. Derefter fulgte år med sporadiske træningstider i Holte og Nærum samt hjemmekampe i Helsingør! Siden kom Lyngbyhallen og i 1968 indviedes Virumhallen, der siden har været klubbens base.

Det var også her klubben for første gang markerede sig i den danske håndboldtop, da herreholdet i 1973 rykkede op i 1. division. 27 år og endnu endnu en Virumhal senere er de fast inventar i landets bedste række, hvilket også damerne har været gennem det meste af halvfemserne. Resultatmæssige fremgange der er kommet i hus – ikke på bekostning af – men takket være en konstant og helhjertet indsats i klubbens ungdomsafdeling.

Netop helheden er en vigtig del af VSH, og klublivet er noget alle tager del i – både bredden og eliten, unge og gamle. Årlige ture hvor hele klubben er samlet er både uundværlige og samtidig meget karakteristiske for fællesskabet i VSH. Det er da også kendetegnende for klubben at alle titler og medaljer på seniorplan i høj grad er kommet i hus takket være ”indfødte” VSH’eres præstationer.

Tilbage i 1968 blev det første af hidtil fire danmarksmesterskaber for ungdom vundet af klubbens dameynglinge. En præstation som fulgtes op af herreynglingene i 1987 og damejunior i 1990, mens VSH på ny vandt DM for herreynglinge i 1993. En succesfuld periode hvor VSHs ungdomshold konstant var at finde i østdivisionerne og foruden DM-titlerne også hentede adskillige andre medaljer hjem.

I 1985 vandt VSH sin første medalje på seniorplan – herrerne fik bronze. Tre år senere vandt herrerne så landspokalturneringen, endda på et tidspunkt da holdet befandt sig i 2. division.

Året efter var holdet imidlertid tilbage i den bedste række, hvilket damerne kom i 1992 – samme år som herrerne fik bronzemedaljer for anden gang. Siden fulgte sølvmedaljer i 1996, og den efterfølgende sæson blev holdet både danske mestre og kvalificerede sig til – men tabte dog – finalen i EHF-cup’en. Efter mesterskabssæsonen blev det til en ny bronzemedalje i 1998.

I sommeren 2002 gik Virum Sorgenfri Håndboldklub konkurs og en ny klub ved navn Virum Sorgenfri Håndboldklub af 2002 blev straks stiftet. Konkursen betød naturligvis at ligaspillerne flyttede til andre klubber, men mange af de unge spillere som havde spillet på 2. holdet i 2. division samt nyoprykkede seniorer og et par af de erfarne kræfter fra ligaen som alligevel ville trappe karrieren ned, gav hinanden hånden på at de ville blive i Virum og spille klubben op gennem rækkerne fra serie 1 igen.

Det store ungdomsarbejde fortsatte i den gamle klubs ånd, og siden 2002 er det blevet til DM-sølv og -bronze for flere af de ældste ungdomshold. Både Herre- og damesenior formåede at rykke op 3 år i træk og fik dermed klubben op i 2. division.

Damerne ligger i dag i 2. division, mens herrerne pt. er i 3. division.


TRADITIONER

 

·      Den årlige klubtur, hvor ALLE samles i en weekend udenfor de vante rammer

·      Vores VHS klubsang

·      Vores Jule Five a side for U9-U17?

·      Udnævnelsen af årets VSH’er – én person, der har givet den ekstra skalde for klubben

·      Fælles julestævne for alle ungdomshold

·      Fælles sommerstævne for alle hold – minimum hver anden år går turen til udlandet

·      Virumløbet – hvor hele klubben samles om at få så mange med ud at løbe som muligt

·      Håndbold elite camp for U13/U15 i vinterferien

·      Håndboldskole i sommerferien

·      At udvikle og vægte egen avl højt

·      En stor mængde af frivillighed – også blandt forældre

·      VSH dage


Tidslinje

Der er i øjeblikket intet billede tilgængeligt

RESULTATER

DM

DM-Guld (1 stk.): 1996/97

DM-Sølv (2 stk.): 1995/96 & 1999/00

DM-Bronze (3 stk.): 1984/85, 1991/92 & 1997/1998.

Landspokalturnering

Guld (1 stk.): 1988.

Europæiske turneringer

Sølv i EHF Cup 1996/97.

Æresmedlemmer